Hanne Geerts

HanneGeerts

Met Compagnie Manneke richtte ik een sociaal artistiek project op voor kinderen die niet of weinig de kans krijgen om met kunst en theater in contact te komen.

Kinderen krijgen zowel in onze Westerse maatschappij, als in "derde wereld" landen vaak te weinig de kans om kind te zijn en te dromen.

Door middel van een theatervoorstelling willen we hen tonen wat voor wondere werelden je kan creëren met weinig middelen en dat zolang je iets graag genoeg wil je alles kan bereiken.

In mijn masterproject ga ik op onderzoek naar de beeldtaal van kinderen. Kleur, vorm en beweging zijn hierin erg belangrijk.

Het kledingstuk dat als basisbehoefte fungeert voor de mens dient als leidraad doorheen de voorstelling. Wat gebeurt er wanneer je een kledingstuk uit zijn context trekt en welke vormen kan deze aannemen. Zo is het vertrekpunt een wasdraad waaruit objecten en poppen en verassende kostuums ontstaan.
© 2010 Theaterkostuum [Theater Costume] - Koniklijke Academie Voor Schone Kunsten [Royal Academy of Fine Arts] - AP Hogeschool Antwerpen | design by ALBERTcan