Pauline Verminnen

PaulineVerminnen

Barbie Singalong Fantasy

"Op zoek naar muziek in kostuum en ruimte door de interactie met de spelers, binnen het thema van de fantasiewereld van een kind van twaalf" was de titel van mijn eerste presentatie in verband met de masterprojecten.

Ik ben bij de keuze van wat ik dit academiejaar zou gaan onderzoeken heel dicht gebleven bij wie ik ben. Ik ben zangeres, en daarom was het voor mij meer dan logisch om muziek centraal te stellen in mijn werk. Ik wil een voorstelling maken waarin muziek en breder bekeken geluid een communicatiemiddel is.

Dancer in the Dark van Lars von Trier bijvoorbeeld is een film die mij geweldig heeft geïnspireerd. Omwille van zijn aangrijpende plot en omwille van Björk, maar vooral omwille van de nummers die gearrangeerd werden op basis van alledaagse geluiden. Het personage dat Björk vertolkt creëert haar eigen musicalscènes aan de hand van geluiden van treinen en machines in de fabriek waar ze werkt. Ik wil zeker en vast experimenteren met alledaagse geluiden om nummers te gaan schrijven.

Voor mijn onderzoek naar vormgeving bestaat mijn voornaamste inspiratiebron uit mijn tekeningen van toen ik twaalf was. De kleuren in stift en kleurpotlood wil ik levensgroot gaan patineren op mijn kostuums. Ook de veelheid van wat ik als twaalfjarige aan tekeningen heb geproduceerd -dozen vol- is een belangrijke inspiratiebron. De figuren die ik toen tekende vormden mijn droomwereld, de wereld waarin ik mij thuis voelde en iedereen kende, ook al waren het tekeningen. In het kader hiervan heb ik een experiment aangevat met Luna Carlier, een meisje die nu twaalf is en ik heb haar laten knutselen op basis van opdrachten van mij. Ook wat zij geproduceerd heeft neem ik mee in mijn onderzoek naar wat mijn kostuums dan precies zullen worden.
© 2010 Theaterkostuum [Theater Costume] - Koniklijke Academie Voor Schone Kunsten [Royal Academy of Fine Arts] - AP Hogeschool Antwerpen | design by ALBERTcan