Astrid Michaelis

AstridMichaelis

WONSAPONATIME

Soms zou je willen ontsnappen,
Naar een plek waar je kan roepen tieren brullen dansen springen bewegen fantaseren ontdekken verwonderen...
Op zoek naar iets
Dat we lijken te missen
Want we zijn ons indianengevoel kwijt.

Het beginpunt van dit eindproject vond ik in muziek en videoclips van verscheidene muziekartiesten die mij boeiden. Ze creëren elk hun eigen wereldje, op zoek naar hun droombeelden, en keren hierbij opvallend vaak terug naar een soort kinderlijke ongeremdheid. Mijn onderzoeksterrein gaat van surrealisme in popmuziek (John Lennon), naar Alice in Wonderland, naar Murga-parades en Knit The City, van Afrikaanse rituele kostuums naar de levende sculpturen van Erwin Wurm, ... Kortom, elementen die de alledaagsheid even doorbreken en droombeelden creëren.

Wat me fascineert in theater is het creëren van een andere wereld, een droomwereld, en hoe deze naast de realiteit kan bestaan. Mijn eindwerk wordt dan ook een soort performance waarbij het publiek mee in een droom stapt, personages volgt die door zich te transformeren de droomwereld opbouwen, een fantasie-trip over het zoeken naar je kinderlijke ongeremdheid, naar positieve energie, naar kleur in de alledaagsheid. Dit op een soundtrack van surrealistische pop en zelfgemaakte geluiden.

MEER INFO: http://masterstheaterkostuum.wordpress.com/astrid-michaelis/
© 2010 Theaterkostuum [Theater Costume] - Koniklijke Academie Voor Schone Kunsten [Royal Academy of Fine Arts] - AP Hogeschool Antwerpen | design by ALBERTcan