Ineke Van Den Broeck

InekeVanDenBroeck

Het ontrafelen van drie levens en één wonde

De wereld is constant in beweging, wordt weleens gezegd. Alles veranderd zo snel en er is nauwelijks nog tijd om ergens stil bij te staan.
Ook wij mensen zijn in beweging. We bewegen ons door ruimte en tijd in fysieke zin (zijnde d.m.v. ons lichaam), maar ook in mentale zin, waar onze geest steeds vooruit blijft denken.

Mijn masteronderzoek bestaat eruit deze 'bewegingen' van de mens onder de loep te nemen. Welke bewegingen bestaan er allemaal? Waarom bewegen we? Welke factoren hebben allemaal invloed op onze bewegingen? Waardoor wordt beweging gestimuleerd en waardoor wordt ze net afgeremd? Op welke manieren hebben we ons door de geschiedenis heen reeds bewogen? ...
Dit begrip wordt zowel filosofisch als vanuit het standpunt van theaterkostuum en de driedimensionale wereld daarrond benaderd.

"In hoeverre kan kostuum en vormgeving beweging in theater stimuleren of afremmen?"

Vertrekkende vanuit het lichaam zelf, dein ik mijn onderzoek steeds meer uit naar de wereld er rond en wat deze wereld en de vormgeving ervan als invloed kunnen hebben op die beweging. Gaandeweg raak ik steeds meer geboeid door de manier waarop beweging een neerslag kan maken en hoe deze neerslag invloed kan hebben op wat er zich afspeelt.
Ik wil beweging zien als uitdrukking van een gevoel en in samenwerking met anderen (acteurs, dansers, choreografen,...) opzoek gaan naar een eigen beeldtaal. In functie hiervan zullen verscheidene experimenten uitgedacht en uitgevoerd worden, om die taal tenslotte te kunnen omzetten in een voorstelling die het hele proces overkoepeld en kracht bij zet.

MEER INFO: http://masterstheaterkostuum.wordpress.com/ineke-van-den-broeck/
© 2010 Theaterkostuum [Theater Costume] - Koniklijke Academie Voor Schone Kunsten [Royal Academy of Fine Arts] - AP Hogeschool Antwerpen | design by ALBERTcan