Lotte Stek

LotteStek

Val

Het gevecht met de Zwaartekracht / en de esthetiek van het vallen

Ik val vaak, ik ben er ook best goed in, vallen. Het zijn de momenten van chaos. Wanneer er te veel tegelijk gebeurd in mijn hoofd, en te ongecontroleerd val ik. Of laat ik vallen. Vallen is een thematiek in mijn leven, zolang ik mij kan herinneren val ik. Elke dag, op z ́n minst. Mijn benen zijn blauw en overal heb ik littekens op mijn lijf als gevolg van vallen. Mijn littekens horen erbij, de onvolmaak- theden.

Ik ben mijn masterjaar gestart met het onderzoek naar 'vallen', maar dan wel in kostuum, hoe je die val kan weergeven in kostuum. En dan niet alleen de letterlijk val, die van 3 hoog naar beneden denderen, maar ook de emotionele val, de ondergang. En wat voor een sporen die val dan vervolgens achterlaat, de littekens. De letterlijke littekens van de wond, maar ook de emotionele uitbarsting wat haar effecten zijn en hoe ik deze in beeld kan brengen.

Dit onderzoek moet samen met een hand vol acteurs van het conservatorium, en de begeleiding van de regisseurs Dimitri Leue en Robby Cleiren een voorstelling worden over vallen, falen, ten onder- gaan en de totale vernietiging. Dat klinkt wat dramatisch, dat is ook.

© 2010 Theaterkostuum [Theater Costume] - Koniklijke Academie Voor Schone Kunsten [Royal Academy of Fine Arts] - AP Hogeschool Antwerpen | design by ALBERTcan