Linda Ruttelynck
docent
graphic artist

C.V.

Linda Ruttelynck is beeldend kunstenaar grafica en docent artistieke vakken.

Na haar studies Hoger Kunstonderwijs te Antwerpen specialiseerde ze zich verder in het buitenland rond diverse grafische technieken : in de academies van Praag en Bratislava, bij ‘the North Light Editons’ te Portland Oregon, USA en in Schotland bij de ‘Edinburgh Printmakers’.

Ze stelt regelmatig tentoon in binnen - en buitenland. Haar werken zijn in het bezit van de Belgische Staat, de Provincie Antwerpen, het Prentenkabinet en de Mercatorcollectie te Antwerpen, de’ Boyle Civic Art Collection’ en ‘The Ballinglen Arts Foundation’ te Ierland en in diverse privé-collecties.

Momenteel werkt ze op uitnodiging van de Ballinglen Arts Foundation te Ierland aan een individueel werkproject: “Undercurrent Persuasions”, waarbij het beeldvermogen van hedendaagse digitale grafische technieken centraal staat.

Sinds 1995 doceert ze tekenen en grafische technieken aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en vanaf 2000 is ze vast verbonden aan de opleiding theaterkostuumontwerpen voor de opleidingsonderdelen tekenen, studie der beeldelementen en visuele communicatie.
© 2010 Theaterkostuum [Theater Costume] - Koniklijke Academie Voor Schone Kunsten [Royal Academy of Fine Arts] - AP Hogeschool Antwerpen | design by ALBERTcan