Sabine Reifer
docent
dramaturg

C.V.

Sabine Reifer studeerde aan de universiteiten van Antwerpen, Keulen en Leuven Germaanse Filologie, theaterwetenschap, mediawetenschap en wijsbegeerte.

Sinds 1993 werkt zij freelance als regisseur in Roosendaal, Gent, Geraardsbergen, bij Arca, bij de Vlaamse Opera, Theater Frappant in Antwerpen...

Ter gelegenheid van de 575ste verjaardag van de K.U.Leuven (in 2000), ensceneerde ze in het Begijnhof van Leuven, het met groot enthousiasme onthaalde middeleeuwse drama met muziek "Redentiner Osterspiel".

Nog recenter bracht ze "King Kongs Dochters" van Theresia Walser (in Turnhout) en "How the other half loves" van Alan Ayckbourns (in Antwerpen) op de planken.

In 1996 richtte Sabine Reifer samen met Marnik Baert "Theaterprojecten Alter Ego" op, een gezelschap dat zich hoofdzakelijk met eigentijdse ensceneringen van klassieke en hedendaagse kamermuziek bezig houdt. Voor Alter Ego regisseerde zij o.a. de veel gespeelde voorstellingen "Clara Schumann" en "Mozart-avond".

Sabine Reifer werkte ook als docente aan het Koninklijk Conservatorium te Gent, waar zij in het accademiejaar 1999-2000 verantwoordelijk was voor twee operaprojecten.

Sinds 2002 Doceert ze "Drama" aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen.
© 2010 Theaterkostuum [Theater Costume] - Koniklijke Academie Voor Schone Kunsten [Royal Academy of Fine Arts] - AP Hogeschool Antwerpen | design by ALBERTcan